gustav (1).jpg

Gustav

Virolainen Gustav hyödynsi COSME-lainatakausta yrityksen kansainvälistamisessä.
CASE-ESIMERKKI

EU:n Cosme -lainatakuun hyödyntäminen mahdollisti konditorian laajentumisen ulkomaille.

Virolainen Gustav hyödynsi COSME-lainatakausta yrityksen kansainvälistamisessä.

Gustav on erikoistunut valmistamaan itse konditoriotuotteita tuoreista ja paikallisista raaka-aineista. Tuotteita myydään Gustavin kahviloissa sekä ulkopuolisille jälleenmyyjille. 

 

”Yrityksemme erottuvin osa on konditoriamme sisustus. Se on melkein taiteen muoto. Meillä on paljon luovuutta ja tarkkuutta ”, kertoo Gustavin perustaja Rivo Sisas.

 

Yritys on osoitus perustajien sinnikkyydestä, joustavuudesta ja ryhmätyöstä. Rivo oli kahvimerkin jälleenmyyjä ja Joel työskenteli hotellin ravintolassa. ”Meistä tuli ystäviä ja lopulta liikekumppaneita. Kun Tarton historiallisessa keskustassa sijaitseva ravintola suljettiin ja sen tilat vapautuivat, hyppäsimme tilaisuuteen jatkaa omaa projektia ", Rivo kertoo. 

 

Asiat eivät kuitenkaan sujuneet niin kuin pari odotti. 

 

"Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen liikkeellä ei mennyt kovin hyvin", selittää Rivo, "Päätimme siis keskittyä melkein yksinomaan tuotteisiin, joilla oli edelleen paljon kysyntää - kakkuihin ja jälkiruokiin", Rivo kertoo. ”Palkkasimme myös kolmannen kumppanin liiketoiminnan johtamiseen: Siim Liivamägin. Siim tunsi alan ja hänellä oli kokemusta liikkeenjohdosta. Hän on nyt yhtiön toimitusjohtaja ja olennainen osa liiketoimintaa ”, Rivo lisää.

 

”Kolme meistä on hyvin erilaisia, mutta tämä ei ole ongelma. Päinvastoin; se on menestyksemme salaisuus ”, Rivo sanoo. ”Siim on suhteiden rakentaja. Hän varmistaa, että kaikki liiketoimintamme toimittajien, asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa perustuu luottamukseen. Toisaalta Joel on ideoiden arkkitehti ja minä hoidan rahoituksen ”, Rivo kertoo.” Se on täydellinen tiimi.

 

” Yritys on noussut vahvuudesta vahvuuteen, mutta haasteita syntyy edelleen. ”Suurin vaikeus on nyt kasvun hallinta - kuinka laajentaa tuotantolinjaa, kuinka paljon, minne… Tajusimme äskettäin, että Suomessa oli markkinoita, joilla oltiin erittäin kiinnostuneita tuotteistamme. Tarvitsimme kuitenkin uuden toimitilan kakkujen ja jälkiruokien valmistamiseksi 22 tunnin tuoreuspolitiikkamme ylläpitämiseksi ", Rivo kertoo.

 

EIF: n takaamalla EU: n takaamalla lainalla Swedbankilta, jonka EIR tuki Euroopan investointisuunnitelmalle, he pystyivät ostamaan tarvittavat laitteet ja turvaamaan lisätyötilat onnistuneen lanseerauksen mahdollistamiseksi Suomessa. "Tavoitteena on nyt laajentaa liiketoimintaa - tuotanto- ja vähittäismyyntipisteitä - koko maan ja Euroopan alueelle."

 

LUE LISÄÄ COSMESTA 

 

Artikkelin lähde https://www.eif.org/what_we_do/guarantees/case-studies/efsi_cosme_gustav_estonia.htm